On autoja, jotka jostain syystä ovat muutamia aikaansa edellä, joko sen teknologian, muotoilun tai koska he ovat täydellinen esimerkki siitä, mitä on tulossa näyteikkuna. Tämä koskee uuden Audi TT se väittää, että vaikka ydin alkuperäisen, ennakoi tulevaisuutta Ingolstadt valmistaja niin pitkälle kuin ulkonäkö ja sisustus käsite Se viittaa.

Uuden sukupolven pienempi urheilu coupe Audi bet lihaksikas suunnittelu, enemmän ja vähemmän pyöristetyt reunat. Myös ensiesiintyminen uuden modulaarinen alusta VAG ryhmä, MQB. Mitä me testiversio 2.0 TFSI quattro 230 hv vaihto S-Tronic kuusivaihteinen ja kertoa kaikki salaisuudet.

Uusi muotoilu ja näyttää Matrix LED

Poissa ovat ulkonäkö ensimmäisen TT Domed, hyväksi aggressiivisempia elin ja "leikkaus". Edessä on uusin osa, kun puolustus väittää edelleen, että pohjimmiltaan perustuu pyöreitä muotoja, joskin päivitys. Malli lyhyet ylitykset, mitattu 4.18 metriä pitkä, joka on 2,1 cm pienempi kuin sen edeltäjä, mutta silti akseliväli kasvaa 3,7 senttimetriä. Se on myös kapeampi sentin (1,83 metriä).

Edessä on kiinnostavampi, jos mahdollista kiitos S-Line ulko-paketti (1830 euroa) sisältää hameet, säleikkö kiiltävän musta tai erilaiset puskurit, hajotin mukana. Edessä esimerkiksi antaa enemmän näkyvyyttä eteen ilmanottoaukkoja. valtava pyörät 20 tuumaa in multirradio muotoilu varustettu Yksikkökustannus 3335 euroa. Standardi, versio 2.0 TFSI Quattro kuluu 17-tuuman pyörät, valita kaksi mallia ilman lisämaksua.

Lisäksi enemmän leikkaus ja terävä, Audi TT ensiesiintymisensä uuden ilmeen ansiosta Matrix LED-ajovalot, jossa ne ovat valinnaisia ​​(2615 euroa), mutta tarjota paras valaistus. käsittää kaksitoista LEDit kussakin majakka (ja kaksi heijastinta) ja sen toiminnot ovat Älykäs valaistus käyrä (Voit myös käyttää GPS-tietoja ennakoida asianmukaisen liikkeen ohjauspyörä) tai mahdollisuus lieventävien valon intensiteetin jopa 64 tasoa. Lisäksi tässä järjestelmässä ne ovat ajoittainen dynaaminen, jossa LEDit enciencen peräkkäin.

sisustus vallankumouksellinen

Sisustus on ehkä kaikkein innovatiivinen malli juuri siksi se on esimakua tulla muualla alueella. Audi valinneet puhdasta ja yksinkertainen rakenne, joka annostelee jonka kuvaruudun konsolilla tai kojelautaan, uuden Kojetaulun Audi virtuaalinen Cockpit, se yhdistää kaiken ja on täysin konfiguroitavissa. Meille se on todennäköisesti paras auto, joten se edustaa.

Aluksi se voi olla hieman ylivoimainen, että kaikki on keskittynyt ruudulla ennen meitä kuljettajan istuimen, mutta tosiasia on, että sen käyttö on melko intuitiivinen. On monia vaihtoehtoja, mutta tärkeintä meillä ulottuvilla ohjauspyörän painiketta, kuten asettaa etusijalle karttaselaimella tai vaihtaa näytössä tietoja ajotietokoneen tai musiikkia info.

TFT-näyttö 12,3 tuumaa tähdet mittaristossa ja laatinut hyvin nopeaan grafiikkaa ja animaatioita. Me rakastamme sitä, että kautta View -painiketta ohjauspyörän supistaa kellot valkokankaalla näyttää selaimessa, radiosta tai puhelimeen. Yleisen näyttö, kyllä, kierroslukumittari ja nopeusmittari on suuret koon.

On totta, että tätä säännöstä melko rajoitettu pääsy säestäjä multimediajärjestelmää, vaikka näyttö on edelleen näkyvissä lähes kokonaan sitä. Hyvä uutinen on, että keskikonsolissa, juuri oikealla puolella, on nuppi säätää äänenvoimakkuuden ja vaihtaa kappaleita, joten "perustarpeet" Ne kuuluvat.

Mallissa on myös ns MMI Touch, jonka avulla voit kirjoittaa määränpään navigointijärjestelmän (jos sellainen on, tietenkin), käyttämällä touch komentoa. Kaikki mitä tarvitsee tehdä on kirjoittamaan kirjeitä yksitellen sormellaan (Katso); järjestelmä tunnistaa, kuten "laulaa" niin tiedät, että olet ymmärtänyt ja rakentaa sanan etsit. Se on paljon mukavampaa ja häiritsee huomattavasti vähemmän kuin päämäärä syötetään näppäimistön, pyörivin valitsin vaihtoehto on myös käytettävissä, jos he haluavat.

Ne ovat myös todella mielenkiintoinen LVI-järjestelmän valvonnan (Katso yksityiskohta) integroitu diffuusorit omistavat Keski ilma (kolme). Kussakin joissa on pieni näyttö, voimme käyttää kahta parametria, yhden modifioitavissa kautta kääntöpöydälle ja toinen puristamalla itse näyttöön (puhaltimen nopeus, lämpötila, kierrätyksen, A / C, jne. Pyörä .. .).

Sisältä se on saatavilla myös S-Line-paketti (3040 euroa), joka sisältää koriste listat, lisää S-Line, urheiluistuimet, jne ... Pyörä kuvien, mielenkiintoinen seikka sisältää melat ja monitoimilaitteet, mutta on myös vaihtoehto (235 euroa). Omalta runko kapasiteetti on 305 litraa ja vaikka se ei ole liian antelias, mahdollistaa lastaus matkatavarat kaksi tai kolme ihmistä ilman ongelmia.

Mikä ei ole enää niin vallankumouksellisia ovat takaistuimet, jossa ne ovat erittäin tyly. Access on jo epämukavaa, mutta on, että aikuinen on mennä kutistunut, koska korkeustila on hyvin alhainen. Juhliin on hieno käsite 2 + 2, mutta pitkillä matkoilla hyvin epämukavaksi ratsastaa takana. Peugeot RCZ esimerkiksi, sama koskee.

2,0 TFSI: välipisteessä

Antaa elämän mallin 2,0 TFSI bensiinin aikaan lanseeraus oli edullisin virtansa tämän polttoaineen, vaikka Audi esittelee uuden moottorin 1,8 TFSI 180 hv, joka on pääsy alueella 36620 euroa jättäen tätä kaksi litraa välituotetoimitusten vaihtoehto, ennen voimakas TTS, jossa sama lohkon kehittyy 310 hv ja 380 Nm.

Tämä turboahdettu nelisylinterinen moottori ja bensiinillä on 230 hv ja vääntöä 370 Nm 1.600 rpm. Vaikka se on tarjottava kuusivaihteinen käsivaihteisto vakiona, meidän yksikkö on varustettu automaattivaihteistolla S-Tronic kahden kytkimen, myös kuusi suhteet, jotka yhdessä Quattro-asema mahdollistaa Sprint 0-100km / h 5,3 sekuntia ja rajoitettu 250 km / h huippunopeus.

Käytännössä se on mukava moottori, aivan täynnä, mutta ennen kaikkea, erittäin hienostunut. Olen juuri tyhjäkäynnin tärinää ja melua niin äskettäin tulimme epäillä vai et alkanut. Nyt kun oikea jalka uppoaa ääni kasvaa, kun kierrokset kiivetä, joka tarjoaa hyvin täyttävä ääni, jota täydennetään pedorretas helpottamalla laatikko S-Tronic siirtymiä täydellä kuormituksella.

tämä lähetys Se toimii sujuvasti, sekä automaattisesti että manuaalisesti ajo läpi vaihteenvalitsin tai kamerat sisällyttää rattiin (jotka ovat muovia ja alumiini voi olla hyvin), koska se on riittävän nopea ja tehokas. Nyt tämä yhdistelmä moottorin ja veto, Et voi valita käsivalintainen vaihteisto. Varustaa se tällä Moottori 2.0 TFSI, meidän täytyy luopua quattro-neliveto.

Rattiin Audi TT 2.0 TFSI Quattro S-Tronic

Kun käynnissä tulevat esiin niiden edut city, jossa se liikkuu hyvin, kunnes vaiheessa löydämme yksi niistä mahdotonta väistää kuoppia. Tässä se on selvää, että meillä on valtava renkaat ja matalan profiilin renkaat (Yokohama 255/30 R20 koko), mikä johtaa kuivaan reaktio tällaisia ​​väärinkäytöksiä.

Suspension, joka tässä tapauksessa on S-Line urheilu ja 10 alhaisempi kuin tavanomainen, se mm yritys ja mahdollistaa tarkan käyttäytymistä auton. Luultavasti hieman pienempiä pyörillä ajomukavuus on huomattavasti suurempi, mutta tietenkin, kuka kieltäytyy näyttämään renkaat, jossa kiinnitetään huomiota liigoja.

Ja mutkaisilla teillä, uusi Audi TT lähettää neutraali käyttäytyminen, koska sekä Aliohjautuminen etsittävä tunnollisesti esiintyvän. Audi kertoo se on toiminut sähköradan Quattro välttää auton aliohjautuvuuden suuntaus, lähettämällä valta taka-akseliin ja auttaa pyöristää käyrä. Kuten tavallista tämäntyyppisten veto märällä suorituskyky tekee vaikutuksen.

ansiosta Drive Select (Valinta 245 euroa), voimme vaihdella kovuutta ohjauksen, moottorin vaste, muutos, pito quattro ja jousitus (vain Magnetic Ride, meidän tapauksessamme keskeyttämistä ei vaikuta) mukaan eri ajotilaa: Comfort (mukavin), tehokkuus (pyritään vähentämään kulutusta ja ominaisuuksia Start / Stop ja tilassa "purjehdus"), Dynamic (useimmat Deporivo), Auto (auto päättää mukaan ajotyyliisi) ja yksittäisten (sallimalla congirurar kunkin parametrin omaan makuun).

jarrujärjestelmä, vaikka sillä on hyvä teho ja on enemmän kuin tarpeeksi normaalia käyttöä, hän ei voi olla kunnossa kaikille, jotka haluavat tehdä satunnaisen käytön auton piiri, kuten Ne voivat saavuttaa heikko kun ne tarvitsevat pitkiä ja jatkuvasti. On loogista pitää mielessä, jotka tulevat seuraamaan usein ja haluaa TT, valita enemmän urheilijoita ja räjähtävää Audi TT S, paremmalla jarrut.

keskuudessa apujärjestelmät ja turvallisuus joka voi varustaa mallin kuuluu Audi puolelta avustamaan (avustaja sokea), Audi aktiivinen kaista auttaa (assistant kaistanvaihtokiellot), liikennemerkki tunnustamisesta tai ohjatun automaattisen pysäköinnin, jos havaitsee aukko riittävän suuri, se pystyy hallitsemaan pyörän itse pysäköitäessä.

Lopussa meidän testi, ja huolimatta hyväksytty kulutus 6,6 litraa sadalla yhdistetyssä tuotannossa, laivalla tietokone on palannut kulutusta 9,4 litraa sadalla kilometrillä, kun lähes 800km ajo, sekoittaminen kaikenlaisia ​​tiet ja kiertävän valtaosa ajasta auton Drive Select tilassa, vaikkakin useita vuoristosolista välillä ja satunnaista reipas kiihtyvyys, ehkä ostaja ei aio tehdä niin usein.

Ja lopuksi sille syyllinen, äänimerkit ja pysäköintianturit Olemme olleet järkyttynyt, koska vain kytkeä peruutusvaihteen ja aloittaa äänimerkkejä, jopa ilman mitään esteitä meidän suora polku. Tämä on pakottanut meidät erottamaan anturit muutamassa sotaharjoitukset, vaikka tietysti jäävät suureksi avuksi pysäköinti. Onneksi se tarjotaan mahdollisuus peruutuskameran 60 euroa (550 vs. 490 euroa), joka on mielestämme paljon hyötyä eikä ainakaan ärsyttävää.

Audi TT: meidän pisteet

7.8

ulkomuoto8sisustus9laatu9livability6runko7moottori9turvallisuus8käytös8mukavuus7hinta7

hyväksi

  • energinen moottori
  • suuri veto
  • Nopea muutos S-Tronic
  • moderni sisustus ja puhdas
  • Suuren Audi virtuaalisia Cockpit '(kojelauta)

laskuri

  • Hyvin pieni takaistuimet
  • ei liian pieni kulutus
  • korkea hinta vaihtoehtoja
  • Harmittaa piippaus pysäköintianturit
Lyhyesti, uuden sukupolven Audi TT on vieläkin urheilullisempi, turvallisempaa ja teknologisen ehdotus kuin aikaisemmin, unohtamatta ydin ensimmäisen TT, joka muodostaa muistuttaa huolimatta uusi elin, etsivät paljon moderni. Sisustus on epäilemättä uusin auto, kiitos Audi Virtual Cockpit, joka yhdistää kojelaudan ja MMI näyttö, vapauttaa kojelautaan ja konsoli ja tarjoavat paljon puhtaampaa, yksinkertaisempi ja valittaa. Lisäksi takaistuimilla ovat niin pienet, että tuskin mahtuu aikuinen.

Lisäksi versio 2.0 TFSI quattro tarjoaa tällaista hyvä kysyä itseltäsi, jos todella tarvitset tehokkaampi moottorin suorituskykyä. Kulutus ei ole erityisen alhainen, mutta vastineeksi meillä on urheilua, joka aliohjautuu vähemmän kuin koskaan lähettää urheilu- tuntemukset ja pystyy pysymään hyvin nopeasti märällä asfaltilla. Kyllä, jousitus on yritys (tämä on sportiest), mutta et voi saada kaikkea tässä elämässä. Jos hinta ei ole objekti, uusi TT on erinomainen vaihtoehto.


 

arkki

versio testattu   2.0 TFSI quattro
siirtymä1984 cm³ vetovoimatyyppisestäolennainen
moottorilohkosta4 sylinteriä rivissä polttoainebensiini
Maksimiteho (hv @ rpm)230 @ 4500-6200 säiliön tilavuus55 litraa
Suurin vääntömomentti (Nm @ rpm)370 @ 1600-4300 urban kulutus8,5 l / 100 km
omamassa1335 kg taajama-kulutus5,6 l / 100 km
maksiminopeus250 km / h sekakäyttö6,6 l / 100 km
Kiihtyvyys 0-100 km / h5,3 sekuntia runkoverkkokapasiteettia305 litraa
lähetys6-nopeus automaattinen hinta47415 euroa

Katso koko Galleria »Audi TT 2.0 TFSI, testi (32 kuvat)

Auton tässä testissä on antanut AUDI. Katso lisätietoja oppaamme suhteita yritysten

valokuvaus | Javier Álvarez
In Motorpasión | Audi TT 2014

window.addEventListener ( 'kuorma', toiminto () {$ () kukin (toiminto (indeksi, elementti) {$ (elementti) .elastislide () 'Galleria-elastislide.' ;.})})