Tokion autonäyttelyssä 2015 Mazda esittelee Konsepti Mazda RX-Vision, Olohuone prototyypin Hiroshima väittävät, että he eivät ole lakanneet toimimasta tuotekehitykseen kiertomoottorityypeistä, vaikka tällä hetkellä ei käytetä missään sen sarjatuotannon malleja.

Concept Mazda RX-Vision on siis varoitus: Automotive bensiiniä, asetelma ulkopuolella Otto sykli. Konseptiauto esitetään varjolla SKYACTIV teknologioita, mikä tietenkin on nimeltään SKYACTIV-R tässä tapauksessa, jossa SKYACTIV-G ja SKYACTIV-D-moottorit jo markkinoilla bensiinin ja dieselin.

Masamichi Kogai, presidentti Mazda Motor Corporation, Tokio selitti hänen halunsa jatkaa puhu Concept Mazda RX-Vision tulevaisuudessa, mikä viittaisi siihen, että paluu RX tuotanto on tosiasia. Kuitenkin tällä hetkellä se koskettaa odotetaan muun muassa, mitä reaktioita vapauttaa konseptiauton välistä mahdollinen yleisö.

Kuten tiedämme, kuten pyörivä moottoreille, joihin Mazda RX-Vision Concept jättää hengentuote Felix Wankel syklin 1924, vaikka viime vuosisadan ovat kehittyneet lopullisesti kiillottaa teknisten vaikeuksien esittelyyn. Yksinkertainen rakenne, pyörivät moottorit on tunnusomaista niiden pehmeys, ja elinvoima, niin Mazda sisällytetty 1967 Mazda Cosmo Sport 110S, joka oli ensimmäinen merkki mallia käytetään tässä syklissä.

Mazda Cosmo Sport (1964) Mazda Space Barcelona, ​​2014

Kuitenkin paineita vähentää kulutusta, pahentaa öljykriisin joka alkoi vuonna 1973 ja tietoisuuden lisääntymisestä niukkuus omien varojen Vuosikymmenen teki Japanin yritys pudottamaan käyttää tätä moottoria kaksi mallia peräkkäisen: Mazda RX-7, jossa 800000 kappaletta myyty välillä 1978 ja 2002, jotka tuli malli pyörivä moottori myydyin historiaa, ja Mazda RX-8, 2003-2012, kun vaativia asetuksia saastumista jätti hänet paitsiossa.

Näistä syistä johtuen on mielenkiintoista paluu pyörivän nimellä SKYACTIV. Mazda on aina korostanut tarvetta rightsizing, joista tähän mennessä toteutunut niiden kehityksen aikana bensiinin ja dieselin Diesel Otto sykli. Soveltamalla samaa konseptia pyörivät moottorit tapa näiden hyvin intohimoinen kannattajien ottaa oman paikkansa markkinoilla, kriittisellä hetkellä näkökulmasta katsottuna kulutuksen avautuu.

Ja kyllä, itse auton on kaunista. Lähes eroottinen linjat, tekee periksi kenellekään. Se on myös takaveto ja kaikkea, mutta sen lopullinen kauneutta voi olla sisällä. Jos Mazda on saavuttanut pyöreys roottorin kolmion, vai ei, se jää nähtäväksi. Tuloksena voi olla ... mieleenpainuva.

Katso koko Galleria »Concept Mazda RX Tokio Vision 2015 (19 kuvaa)

Tokio valokuvaus | Javier Álvarez
In Motorpasión | Mazda SKYACTIV: miljoona ajoneuvoa, jossa on 'rightsizing'